www.bugyise.hu

Lassan véglegesnek mondható a felnőtt csapatunk kerete!

2023.02.06
A Bugyi-OBO SE. felnőtt csapatának a kerete sok helyen változott. Az elsődleges szempont az volt, hogy stabillá tegyük a csapat vázát a tengelyben, amelyet remélhetőleg az érkező játékosokkal sikerül elérni. A második szempont pedig az volt, hogy az edzés-látogatottság mutatóit még hatékonyabbá tudjuk tenni, amely az eredményesség legfontosabb kitétele. A távozó és a kényszerből kieső játékosok pótlása is sok fejtörést okozott, ahol nem csak létszámban, de minőségben is figyelnünk kellett az átigazolások során azokat a lehetőségeket, amelyek bele illenek a csapatunk életébe.Nagyon régen kellett télen ennyit dolgozni, tárgyalni ahhoz, hogy a Megye I.osztályban erősítésnek számító játékosok körét elérjük, felfigyeljenek ránk, egyáltalán tudomást vegyenek rólunk. Más világba csöppentünk a Megye II.osztályú közeg után. Őszintén megmondva, "kis halnak" számítunk a "piacon", már az eddig megszokott körök sajnos nem elegendőek az átigazolásoknál ahhoz, hogy komoly erősítést tudjunk elérni a bentmaradás érdekében, így gyorsan alkalmazkodnunk kellett vezetői szinten is a feladathoz. Szintet kellett váltanunk, s az esetek nagy részében az NB-s szintű játékosok felé vezetett az út, azonban itt is korlátozottak voltak a lehetőségeink.Heti 5 edzést vezényelünk továbbra is, amelyből 4 kötelező. Ezt a tempót felvenni nem egyszerű, de máshogy nem fogjuk a céljainkat elérni.
Kapus poszton Ritzl Bence érkezett Lengyel Zsolt mellé a Pénzügyőr csapatától, akinek Sikur Lajos szerepét kell átvennie. Tehetséges, nagyon jó képességű fiatalról van szó.Lajosnak egy kényszerű műtéten kell átesnie, így a felépüléséig a kapusedzői tevékenységeket fogja ellátni.
A védelem tengelyébe Katona Roland érkezett Nagykátáról, akinek a személye meghatározó lesz a jövőben, NB-s rutinjával nagy felelősséget kell elbírnia.
A védelem jobb oldalára Lőrincz Gergely érkezett, Őt Ausztriából kellett visszaigazolni, idő kell még neki, hogy összeszedje magát egy sérülés miatti kihagyást követően, azonban dolgozik becsülettel, s nagyon akarja a sikert.
A középpályára Balogh Martin érkezett Gyöngyösről, akinek inkább a védekező feladat fekszik, így nem éri meglepetés akkor sem, ha a védelemben kell neki bizonyítani. Az már most látszik, hogy fegyelmezett és nagy teherbírású játékosról van szó.
A támadó zónába Gábor Lukács József érkezett, aki Lajosmizsén kezdte pályafutását, s szinte csak NB2-NB3-as meccsen lépett pályára az elmúlt pár évben. Kreatív, csibész játékos, zseniális megmozdulásai vannak, ezt már a nálunk tőltött egy hónap alatt is igazolta. Reméljük, hogy ki tudja futballozni magából azt a szintet, amelyre Ő képes.
Szintén támadó posztra érkezett a 2004-ben született Rutterschmid Kristóf is az FC.Dabastól, aki több éven keresztül gólzsák volt a Budafok utánpótlás csapatainál, s most a felnőtt futballba is belekóstolhat végre.
Az U-19-es csapatunkból Ballabás László, Csurán József és Horváth Zsombor került a felnőtt kerethez, de ezen felül minden ifista velünk készül folyamatosan, természetesen differenciálva, külön csoportban, ahol kezdik felvenni mentálisan is azt a ritmust, amely a mindennapi edzésekhez szükséges.
A távozók között szerepel Mucsi Zsombor, aki Ráckevére igazolt vissza, Nagy Gergő Ócsán folytatja a pályafutását, Kóbor Csaba az Örkényt erősítheti, Szlovicsák Tibor az Airnergy csapatát választotta, míg Erdős Bálint, Riesz Dávid az utolsó információnk alapján nem tudja ezen kötelezettségeket összeegyeztetni a magánéletével, s Józsa Máté sérülése miatt kis időre szünetelteti a pályafutását. Kívánunk nekik további sok sikert az életben, s köszönjük nekik az Egyesületünkért tett erőfeszítésüket! Sok szép pillanatunk volt közösen, azonban az élet megy tovább!
Február 11-én az utolsó felkészülési mérkőzésünkre készülünk az Örkény ellen, amely mérkőzést műfüvön fogjuk 12:00-kor játszani Dabason. Erre azért van szükség, mert Biatorbágyon a bajnoki nyitányon is műfüvön fogunk pályára lépni.
Hajrá Bugyi-OBO SE.!