www.bugyise.hu

5. bajnoki cím 1949 óta, de ez a legfényesebb most mind közül!

2022.05.30
Történelme során 5.alkalommal sikerült bajnoki címet szereznie a településünk futballcsapatának!


A Magyarfutball.hu oldaláról visszakerestük a Nagyközségünkben valaha működő Egyesületek eredményeit, amelyet egészen 1949-ig tudtunk felgöngyölíteni.Természetesen több néven is szerepeltek a csapataink az elmúlt 75 évben, így nem meglepő, ha Bugyi Traktor, Bugyi Vasas, Bugyi KSK, Bugyi TSZ SK vagy épp Bugyi Tessedik SE.néven találunk információkat a csapatainkról.

-1969-ben a dabasi járási bajnokságban jegyzik elsőnek a Bugyi Vasas bajnoki címét.
-1977-ben már Bugyi KSK néven tudott az 1.helyen zárni az akkori társaság, szintén a dabasi jarási bajnokság szervezése alatt.
-1987-ig kellett várni a következő ünneplésre, ahol a Bugyi KSK ismét szintet tudott váltani, hiszen a Pest Megye II.osztály Déli csoportjából tudott felkerülni a Megye I.osztályba, amely nagyon nagy elismerésnek számított az akkori időkben, s 18 évig folyamatosan tartani is tudta a helyi vezetés ezt a szintet.
-2007-ben a Pest Megye III.osztály ócsai körzetében sikerült a Bugyi SE-nek aranyérmet szerezni, ahol kivívták a II.osztályba kerülést a labdarúgóink, amely siker ráfért az Egyesületre, hiszen a korábbiakban két éven belül két osztályt is zuhantak.
-2022.05.28-án, 35 év elteltével sikerült a Pest Megye II.osztályból ismét 2.alkalommal bajnokságot nyerni, s a Bugyi SE-et a Pest Megye I.osztályba vezényelni.De az utolsó bajnoki cím megszerzése óta is 15 év telt el, amely nem kis idő.


 

Kiegészítés:

2004-ben is volt egy bajnoki cím más vonalon az ócsai körzeti bajnokságban, azonban ez egy másik Egyesület szervezésében történt, ahol a Bugyi ASE tudott bajnokságot nyerni.


Hajrá Bugyi futball!!!!! Hajrá Bugyi SE.!!!!!